Diensten

In mijn praktijk bied ik leefstijladvies en diverse behandelingen aan, aangepast op jouw energetische type, specifieke klachten of behoeftes en gericht op BALANS en VITALITEIT. Na het gratis oriënterend gesprek krijg je een direct toepasbaar kort advies mee. Tijdens de eerste afspraak maken we samen een maatwerkplan met een uitgebreid leefstijladvies en afhankelijk van je klachten en behoeftes: ayurvedische behandelingen, ayurvedische medicinale kruiden en ayuryoga oefeningen. 

Het advies en de behandelingen brengen je in balans: een belangrijke stap op weg naar vitaliteit. Het advies geeft je ook de tools om zelf thuis aan de slag te gaan, jezelf in balans te houden en je weer gezond, energiek en vitaal te gaan voelen.

Hieronder vind je een aantal veel aangeboden behandelingen.

  Shiro of pada abhyanga 

Ayurvedische massage (abhyanga) van hoofd (shiro) of voet (pada) met warme olie, die afgestemd is op je energetische type (dosha’s) en/of klachten. Deze behandeling voert afvalstoffen af, vermindert stress en spanningsklachten, angst en pijn, brengt energetisch balans, stimuleert bloedcirculatie en spijsvertering.

  Nasya 
Ayurvedische behandeling met medicinale oliedruppels in de neus en een lichte hoofdmassage. Nasya helpt bij keel-, neus-, oor-, mond- en oogklachten, bronchitis, pijn of stijfheid in hoofd, nek, schouder en kaak, bijholteontsteking, bloedneus en reukverlies.

  Karna pura 
Ayurvedische oor behandeling met medicinale oliedruppels in de oren.  Karna Pura helpt bij oorpijn, -ontsteking, -suizen, kaak-, nek- en schouderpijn. Werkt kalmerend en ontspannend.

  Klankmassage 

Ayuryoga behandeling met klankschalen op het lichaam. De resonantie van de klankschalen brengt je lichaam en geest in een fase van rust en herstel, heft energetische blokkades op en geeft een diepe ontspanning. Klankmassages helpen bij stress- en spanningsklachten, burn out; verbeteren concentratie, slaap en lichaamsbewustzijn. Ze dragen bij aan de gezondheid doordat de resonantie van de klankschalen de cellen in het lichaam harmoniseert, regenereert en vitaliseert.

  Marma chikitsa 
Ayurvedische behandeling van de vitale energiepunten in het lichaam. Marma chikitsa heft energieblokkades en spijsverteringsproblemen op, zorgt voor balans, verbetert de bloedcirculatie en werking van de zintuigen. Het stimuleert het zenuwstelsel en helpt bij nek-, rugpijn en stijve spieren.
  Shirodhara 
 

Ayurvedische behandeling met een continue warme stroom olie op het voorhoofd. Shirodhara vermindert onrustige gedachtes, stress- en spanningsklachten, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn en bijholteontsteking. Het zorgt voor ontspanning en een heldere, scherpe geest.

  Ayuryoga oefeningen

Bruikbare tips om met jezelf en de wereld om je heen om te gaan; oefeningen voor gewrichten en klieren, yoga houdingen, ademhalings-, ontspannings-, concentratie- en meditatieoefeningen. Yoga oefeningen verminderen stress- en angstklachten, chronische pijnklachten, spijsverteringsproblemen en depressie. Yoga beoefening verbetert de flexibiliteit, balans, kracht, ademhaling en levenskwaliteit.