Over mij

©Henriëtte Guest

Eeuwenoude kennis uit India juist nu relevant voor BALANS en VITALITEIT

Welkom op de website van Sughosa Ayurveda en Yoga. Mijn naam is Leanne van den Hoek en ik stel me graag aan je voor. 
Voor mijn werk bij de Landmacht en om op topniveau parachute te kunnen springen, moest ik super fit zijn. Daardoor ontstond mijn interesse in een gezonde leefstijl en vitaliteit. Met mijn positieve levenshouding, relaties waar ik op terug kon vallen als het even tegen zat en door steeds een nieuw doel in het leven te stellen, heb ik veel levenservaring opgedaan. Het is een periode waar ik met veel plezier op terugkijk.

In de laatste fase van mijn loopbaan maakte ik rond 2007 kennis met yoga, ayurvedische voeding en massages. Ik leerde beter binnen mijn grenzen te werken en meer verbinding te leggen tussen hoofd, hart en buik. Die ervaringen smaakten naar meer en in 2015 ben ik gestart met twee HBO opleidingen in de ayurveda en de ayuryoga. 
Eind 2019 ben ik afgestudeerd op het onderwerp dementie met als centrale vraag ‘Hoe kunnen ayurveda en yoga in de laatste fase van dementie bijdragen aan kwaliteit van leven’. Ik heb in een verpleeghuis met een aantal dementerenden in die laatste levensfase mogen onderzoeken wat het effect van hoofdmassage, aromatherapie, klankschalen en middenrifademhaling was en hoe die effecten bijdroegen aan hun kwaliteit van leven. 

In de periode 2017-2023 ben ik vier keer in India geweest om in ayurvedische klinieken stage te lopen, heb ik in Amerika workshops gevolgd in de polsdiagnose en de ayurvedische energiepunten en mezelf in Duitsland verder bekwaamd in de klankmassages.

Als jij op zoek bent naar meer BALANS en VITALITEIT deel ik met plezier mijn kennis en ervaring met je. Met een maatwerkplan werken we samen aan jouw doelen. Je kunt, naast de behandelingen in mijn praktijk, thuis direct zelf aan de slag met het advies en oefeningen om de balans te herstellen en weer vitaliteit te gaan ervaren.